Pittsburgh je krok od finále konferencie, Ottawu zdolal jasne 7:3

23.05.2013 Celý región

New York 23. mája (TASR) - Hokejisti Pittsburghu Penguis rozdrvili v noci na štvrtok v 2. kole play off Východnej konferencie zámorskej NHL Ottawu Senators na jej ľade 7:3 a v sérii vedú už 3:1 na zápasy. Na Východe sa tak črtá finále Pittsburgu s Bostonom Bruins, ktorý vedie v ďalšej semifinálovej sérii nad New Yorkom Rangers rovnako 3:1 na zápasy.

S hokejistami Ottawy to v hale Scotiabank Place po úvodnej dvadsaťminútovke nevyzeralo vôbec zle, vyhrávali 2:1. Najskôr v 3. minúte otvoril skóre pri vlastnom oslabení Milan Michálek a v 17. minúte odpovedal Kyle Turris na vyrovnávajúci gól Jamesa Neala. Penguins vyrovnali v čase 21:08, keď sa z brejku presadil Chris Kunitz. Už za ďalších 40 sekúnd hry potom otočil vývoj Jarome Iginla, ktorý dorážal puk do úplne odkrytej bránky po predchádzajúcom neistom zákroku Craiga Andersona po nahodení Krisa Letanga.

Rovnako ako v druhej tretine vyšiel Pittsburghu vstup aj do tretej časti hry, ale teraz zaznamenali hostia góly hneď štyri. Kanonádu odštartoval svojím druhým zásahom večera útočník Neal. V presilovke sa k nemu odrazil puk od zadného mantinelu a stačilo potom trafiť odkrytú bránku. V priebehu 49. minúty sa následne presadili pri hre v oslabení Pascal Dupuis a po návrate vylúčeného kolegu aj Sidney Crosby. Na 7:2 pre hostí v 50. minúte zvyšoval Iginla, ktorý mal tiež dvojgólový večer ako Neal. Posledné slovo však patrilo senátorom, keď necelých šesť minút pred koncom využil presilovku kapitán Daniel Alfredsson a zaznamenal svoj jubilejný 100. bod v kariére v 120. play off zápase NHL.

Za prvú hviezdu večera zvolili hosťujúceho Letanga, ktorý si vylepšil kanadské bodovanie, mal štyri asistencie. Penguins skórovali dvakrát v početnej prevahe, pričom v predchádzajúcich dvoch dueloch využili len jednu z dvanástich presiloviek. Momentálne majú 28,6% úspešnosť presilových hier v play off a v tomto ukazovateli im patrí prvé miesto. "Nemyslím si, že sme urobili nejaké veľké zmeny v presilovkách," uviedol Crosby. "V poslednom stretnutí sme mali veľké šance. Takže to nebola otázka vypracovania si príležitostí, ale o ich premieňaní. Z toho množstva šancí, ktoré sme mali, sme neraz zakončovali do prázdnej bránky. Vždy poteší fakt, že keď máte šance, tak si puk nájde cestu do bránky."



2. kolo play off NHL

Východná konferencia - 4. zápas:

Ottawa - Pittsburgh 3:7
Góly: 3. Michálek, 17. Turris, 55. Alfredsson – 15. a 42. Neal, 22. Kunitz, 22. a 50. Iginla, 49. Dupuis, 49. Crosby.
Brankári: Anderson (49. Lehner) - Vokoun,
strely na bránku: 33:42.
Diváci: 20.500.
/stav série: 1:3/
 

Vyberte región